icon-search
icon-search

Ensutouch cosmeceutical adalah sebuah inovasi baru oleh 3 orang senior scientist researcher dan 8 orang master researcher dari SIRIM BHD, diketuai oleh Dr Nurul Izza Nordin. Kajian dan penyelidikan ini telah memakan masa selama 2 tahun. Mereka telah menghasilkan skincare yang pertama di Malaysia mengunakan teknologi enzim sebagai bahan aktif utama. Menggunakan asas teknologi hijau ("Green Technology") sebagai asasnya, Ensutouch tidak mengandungi apa-apa bahan kimia dan semua bahan asasnya adalah bahan semulajadi

 saintis.jpeg

Bahan aktif utama bagi Ensutouch Cosmeceutical adalah Enzim Bromelin yang dihasilkan daripada buah nenas yang menjadi pemangkin kepada proses rejuvinasi kulit untuk penggantian sel kulit baru yang lebih cepat, menghasilkan kulit yang lebih segar dan anjal.

ensue.jpg

Enzim merupakan pemangkin untuk mempercepatkan sesuatu proses kerana ia bertindak secara meresap ke dalam kulit kita. Contohnya seperti enzim yang berada pada lidah, cepat untuk kita merasa.

bromex.jpg

Kajian produk Ensutouch ini telah menggunakan kaedah 3D Cell Screening, juga kaedah pertama yang dijalankan di Malaysia. Setelah itu, UJIAN KLINIKAL juga telah dijalankan ke atas 100 individu oleh SIRIM BHD, di mana hasilnya adalah sangat memuaskan.

3d cell.jpg

Berdasarkan kajian, setelah individu berusia 21 tahun, keanjalan kulit akan mula berkurangan pada tahap 1.5% setiap tahun. Maka kulit akan mula mengendur (kurang anjal) dan proses penuaan akan mula berlaku jika tidak dicegah. Tona tak sekata dan kulit kering adalah di antara tanda proses penuaan yang telah berlaku.

Keupayaan Enzim Bromelin di dalam Ensutouch dapat terus meresap ke dalam lapisan kulit paling dalam yang dikenali sebagai fibroblast yang mana pada lapisan fibroblast, sel kulit dapat menghasilkan collagen semulajadi untuk membantu proses antipenuaan. Kesan kelembapan pada kulit boleh dirasai seawal 3 jam selepas pemakaian produk Ensutouch.

Enzim Bromelin juga adalah sebagai pemangkin (catalyst) kepada proses rejuvinasi (penggantian) sel kulit dari sel kulit lama kepada sel kulit baru. Yang mana ianya boleh membantu untuk memulihkan tompok hitam / pigmentasi / jeragat yg berada pada kulit wajah kita dengan lebih cepat.

Untuk kesan pencerahan pula, Enzim bromelin mampu untuk merencatkan penghasilan enzim tyrosinase yang menghasilkan melanin kesan drpd sinaran UVA. (Melanin adalah zat protein yang berperanan menentukan warna kulit seseorang. Lebih banyak melanin, lebih gelap warna kulitnya). Dengan ini kulit lebih cerah berseri secara semulajadi.

fibroblast.jpg

Kajian tentang Enzim Bromelain ini juga telah berjaya memenangi Anugerah Silver Medal ITEX 2018 yang ke 29 pada bulan May 2018. Satu kejayaan yang amat bermakna buat Ensutouch.

ITEX.jpg

Buat masa ini, Ensutouch hanya mempunyai 3 jenis produk iaitu Facial Cleanser (50ml), Sleeping Mask (50ml) dan Active Skin Repair Serum (30ml).

f.cleanser.jpg

s.mask.jpg

serum.jpg


>> Untuk dapatkan Ensutouch, boleh terus 

KLIK DI SINI UNTUK WASSAP 

Bakul anda masih kosong.
Terus membeli-belah