icon-search
icon-search

ENSUTOUCH, 99% ANTI KERADANGAN. BAGUS BANTU RAWAT JERAGAT & KULIT KUSAM

ENSUTOUCH, 99% ANTI KERADANGAN. BAGUS BANTU RAWAT JERAGAT & KULIT KUSAM

ENSUTOUCH, 99% ANTI KERADANGAN. BAGUS BANTU RAWAT JERAGAT & KULIT KUSAM

Perasan tak bila guna mana-mana set skincare.? Kulit jadi kemerahan seolah-olah seperti melecur, atau gatal-gatal pada kulit.?


Ini disebabkan oleh bahan aktif utama yang digunakan di dalam set skincare tersebut mempunyai sifat iritasi kepada kulit dan boleh menyebabkan keradangan pada kulit wajah berlaku.


Berbeza dengan Ensutouch, kerana Ensutouch telah melalui beberapa siri ujian lengkap terhadap ujian iritasi ke atas kulit menggunakan kaedah ujian `Dermal (OECD 439) & OCCULAR (OECD 492) IRRITATION TEST`. Berdasarkan ujian yang dijalankan, Ensutouch sangat selamat bagi masalah kulit yang sensitif dan tiada iritasi terhadap kulit.

230687441_1228020487702933_1238958925350958749_n.png


Kerana bahan aktif utama `Enzim bromelin` yang digunakan adalah bersifat anti keradangan terhadap sel kulit wajah. Enzim Bromelin yang digunakan sebagai bahan aktif utama Ensutouch telah dipatentkan dengan nama `Bromex Biocative`.


Jadi Ensutouch adalah pilihan yang tepat, buat semua pengguna skincare. Kerana berupaya dalam membantu merawat masalah kulit wajah, seperti :


Jeragat

Freckles-1200x686.jpg

Kulit kusam

kulit-kusam.jpg

Kulit sensitif

642840504.jpg

Kulit kering

ilustrasi-kulit-kering.jpg

Tona tak sekata

15195735639671358278026-01.jpeg

Jerawat / Parut jerawat

036140200_1479892402-q.jpg

Bagaimana Ensutouch bertindak menyelamatkan kulit wajah anda..??

(1) Merencatkan penghasilan melanin secara berlebihan dalam kulit
Setiap dari kita mendapat warna tona kulit yang tersendiri daripada pigmen yang dikenali sebagai melanin. Sejenis sel dipanggil melanocytes yang terdapat dalam lapisan kulit kita yang akan menghasilkan melanin dan ianya dipengaruhi sepenuhnya oleh sinaran ultraviolet (UV) dari cahaya matahari.
  .
  Makin banyak kulit kita terdedah kepada sinaran UV, semakin banyak melanocytes menghasilkan melanin. Ini kerana melanin berfungsi untuk melindungi sel kulit kita daripada bahaya sinaran UV agar sel kulit tidak rosak. Namun begitu, apabila sel melanocytes menjadi terlalu aktif, kulit kita yang akan mendapat lebih banyak pigmen melanin menjadikan sel kulit mudah berjeragat.

  Cara paling berkesan untuk merawat jeragat adalah dengan menghalang jeragat itu dari terjadi. Enzim Bromelain yang terkandung di dalam Ensutouch terbukti boleh merencatkan proses melanocytes untuk menghasilkan melanin secara berlebihan, secara tak langsung menghalang pembentukan jeragat
.


(2) Menggalakkan penghasilan kolagen semulajadi dalam kulit
 Jeragat lebih mudah terjadi apabila usia kita meningkat. Ianya disebabkan oleh keupayaan badan kita untuk merawat sel kulit telah berkurang.
 
 Di lapisan kulit manusia terdapat kolagen yang membantu merawat tisu dan sel kulit yang rosak atau mati. Namun tahun demi tahun, badan kita yang semakin berusia tidak dapat lagi menghasilkan kolagen untuk merawat kulit di peringkat optimum. Oleh itu, jeragat lebih senang terjadi.
 
 ENSUTOUCH Active Skin Repair Serum mampu meresap ke dalam fibroblast iaitu bahagian lapisan kulit paling dalam di mana kolagen dihasilkan. Di bahagian ini, enzim bromelain yang terdapat dalam ENSUTOUCH akan merangsang penghasilan kolagen secara semulajadi dalam kulit, secara tak langsung mengoptimumkan proses perawatan kulit.


(3) Melancarkan proses penggantian kulit baru
 Lapisan jeragat pada kulit lebih susah dikeluarkan apabila sel kulit mati tidak dibuang dengan baik kerana ini akan mengakibatkan sel kulit baru tidak naik ke bahagian atas.
 
 ENSUTOUCH Facial Cleanser mampu membuang kulit mati dengan efektif (digest dead skin cell). Apabila kulit mati dan lapisan kulit berjeragat dapat dibuang dengan baik, proses rejuvenasi dan penggantian kulit baru akan menjadi lebih lancar.
 
 ENSUTOUCH Sleeping Mask mampu mengoptimumkan proses rejuvenasi kulit. Proses rejuvenasi kulit paling optimum adalah pada pukul 1-3 pagi.

(4) Meningkatkan perlindungan terhadap sinaran UV
 Enzim bromelain lebih efektif berbanding vitamin C dan E bagi meningkatkan perlindungan kulit anda. Enzim bromelain juga melindungi dari bahaya sinaran UV oleh cahaya matahari dan sekaligus membantu mencerahkan kulit. Ini sekaligus memberi perlindungan kepada sel kulit anda dari punca utama jeragat di samping mencerahkan bintik hitam jeragat.
 
 Yakinlah Ensutouch ini mampu untuk bantu anda atasi masalah jeragat dan dapatkan kulit yang lebih baik dan sihat berbanding sekarang.
 
 Namun, harus diingatkan proses merawat jeragat ini memang mengambil masa. Kena hati-hati dengan produk yg claim boleh pudarkan jeragat dalam masa yang singkat sebab takut ada kesan penggelupasan dan melibatkan penggunaan bahan merbahaya. 

(5) Melawan radikal bebas kerana enzim bromelin mempunyai antioksidan yang tinggi.

Kandungan antioksidan yang tinggi di dalam Enzim bromelin dapat membantu sekaligus dalam melawan radikal bebas yang merosakkan sel-sel kulit dan merencatkan proses penuaan kulit berlaku. Kesemua rangkaian produk Ensuotuch adalah mengandungi bahan asas utama iaitu enzim bromelin.

300,000 RIBU PENGGUNA TELAH MENNGUNAKAN ENSUTOUCH SEBAGAI SKINCARE PILIHAN MEREKA.. SYABAS!!!! BUAT ENSUTOUCH LOVERS

Klik di sini lihat testimoni Ensutouch.

https://www.ensutouch.net/pages/testimoni

241286768_860834794540731_6543151395720481515_n.jpg

240384790_298503228708407_8470425812989991580_n.jpg

JOM DENGAR APA KATA TESTIMONI ENSUTOUCH !!!KAMI YAKIN ENSUTOUCH MAMPU MEMBERIKAN PENYELESAIAN KEPADA MASALAH KULITWAJAH YANG ANDA HADAPI..

KERANA ENSUTOUCH MEMPUNYAI KAJIAN SAINTIFIK OLEH SAINTIS-SAINTIS KERAJAAN MALAYSIA DI BAWAH SIRIM.

ORDER SEKARANG..!!!BAYAR PADA POSMEN NINJA VAN.

jobs-malaysia-ninja-logistics-sdn-bhd-1516940536_thumb.jpg

TAK PERLU TAKUT BARANG TAK SAMPAI..

ninjavan_bundle_pack__parcel_delivery_20pcs_1570072733_c8bc027f_progressive.jpg

Ensutouch Skincare mempunyai 3 item utama. Iaitu Active Night Serum, Sleeping Mask & Facial Cleanser :

serum.jpg

s.mask.jpg

1489481.jpeg


JOM DAPATKAN SEKARANG DENGAN HARGA PROMOSI YANG DITAWARKAN..SEBELUM HARGA PROMOSI TAMAT..!!

PAKEJ PROMOSI TERKINI.. KLIK PADA GAMBAR DI BAWAH.

Ensutouch-Harga-2-2019.jpg

*KLIK PADA GAMBAR DI ATAS. 


Starter pack.jpg

*KLIK PADA GAMBAR DI ATAS. 

Klik-Sini-Untuk-WHATSAPP.png
Seterusnya Sebelumnya

Bakul anda masih kosong.
Terus membeli-belah