icon-search
icon-search

Bagaimana Ensutouc Berjaya Bantu Rawat Jeragat & Kusam

Bagaimana Ensutouc Berjaya Bantu Rawat Jeragat & Kusam

Ensutouch merupakan sebuah inovasi terbaru, yang berjaya dihasilkan oleh 12 orang Saintis Sirim Berhad yang diketuai oleh Dr Nurul Izza Nordin selaku penyelidik kanan Sirim Berhad. 

Dengan menggunakan teknologi lengkap yang dimiliki oleh Sirim Berhad, yang merupakan sebuah badan piawaian terbesar di Malaysia. 12 Saintis Sirim Berhad ini telah menghasilkan ekstrak bahan aktif Enzim Bromelin yang merupakan super power kepada produk Ensutouch.

Jom ketahui bagaimana Ensutouch ini berfungsi.

Enzim bromelin merupakan bahan aktif yang mempunyai kemampuan dalam menguraikan struktur kompleks protein sehingga lebih mudah untuk meresap ke dalam lapisan kulit. Seperti yang kita sedia maklum lapisan kulit kita terbahagi kepada 3 lapisan kulit yang utama, epdermis adalah lapisan paling atas, dermis lapisan pertengahan dan hipodermis adalah lapisan paling dalam.

Jeragat dan kulit kusam yang terjadi adalah disebabkan oleh sel kulit mati yang tidak berjaya diganti dengan sel kulit baru, oleh kerana beberapa faktor yang lain, sekaligus meyebabkan tompokan hitam di wajah mula kelihatan. Jika dibiarkan berterusan ianya akan terus membesar dan menyebabkan kita hilang keyakinan diri.

Selain sel kulit mati, melanin dan melonosit juga menjadi penyumbang kepada terhasilnya jeragat dan kulit kusam, apabila terdedah kepada sinaran UV. Menyebabkan kulit menjadi kering dan mempercepatkan proses penuaan kulit.

Ensutouch mempunyai bahan aktif SUPER POWER yang dapat membantu merencatkan penghasilan melanin secara berlebihan dan mengaktifkan penghasilan kolagen semujadi daripada sel kulit serta dapat membantu menahan sinaran UV secara semulajadi tanpa menggunakan


Seterusnya Sebelumnya

Bakul anda masih kosong.
Terus membeli-belah