icon-search
icon-search

Cara Merawat Kulit Muka Kering

kering.jpg

Kulit muka kering serta jerawat dan jeragat menjadikan kulit anda kusam tanpa seri. Dengan kelembapan dan vitamin yang cukup, kulit akan kembali flawless dan cerah tanpa berkerutu atau kering lagi. Jom kita lihat cara mudah untuk merawat kulit kering dan kembali flawless.

#1 – Pemakanan Yang Seimbang

pemakanan kulit muka kering

Anda wajib mengambil sayur-sayuran, buah-buahan dan makanan yang kaya dengan sumber vitamin bagi kelembapan kulit yang berpanjangan.

#2 – Minum Air Putih Secukupnyaminum air rawat kulit kering

Air putih menjadi pembantu bagi tubuh menyerap vitamin dan khasiat terhadap kulit wajah anda. Makanan seimbang tidak berkesan diambil sekiranya anda tidak minum air secukupnya.

#3 – Memakai Pelembap Atau Serum Setiap Haritoner untuk kulit muka kering

Pelembab dan serum berfungsi melembabkan kulit wajah anda sepanjang hari dan mencegah kulit kering. Kulit kering anda akan lebih bermaya dan semakin berseri-seri setelah memakai pelembab dan serum.

#4 – Memilih Produk Penjagaan Kulit Wajah Yang Selamatset penjagaan kulit muka kering

Produk penjagaan kulit wajah yang bebas merkuri dan tanpa bahan kimia wajib menjadi keutamaan dalam pemilihan. Pemakaian produk yang tidak selamat serta mengandungi bahan kimia menyebabkan lapisan dalam kulit rosak dan juga boleh menjadi penyebab muka kering.


2 produk Ensutouch iaitu Sleeping Mask dan Active Skin Repair Serum mampu memberikan kelembapan pada kulit wajah yang kering. Kesan kelembapan pada wajah boleh dilihat seawal 3 jam selepas penggunaan mana-mana item Ensutouch ini.
Seterusnya Sebelumnya

Bakul anda masih kosong.
Terus membeli-belah