icon-search
icon-search

APA ITU JERAGAT?

APA ITU JERAGAT?

Jeragat ialah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya. Memang tidak dapat dinafikan bahawa setiap orang pasti akan mengalami masalah kulit tanpa mengira peringkat usia.

Terdapat lebih 3000 masalah kulit yang dapat dikesan oleh pakar dermatologi dan semuanya boleh memberi kesan terhadap penampilan dan keyakinan diri seseorang individu.

Oleh itu, pakar kulit sangat menekankan rutin penjagaan kulit yang dilakukan secara konsisten bagi memastikan kulit anda bebas masalah kulit seperti jerawat, jeragat, kulit kusam dan kulit berminyak .

Disamping itu juga pakar kulit mencadangkan pengambilan nutrisi-nutrisi penting untuk kulit seperti vitamin, mineral, dan pelbagai jenis antioksida untuk mengekalkan kulit yang sihat dan tanpa cela. 

Salah satu masalah kulit yang paling ditakuti wanita ialah jeragat. Jeragat bukan sahaja menjadikan wajah anda dipenuhi bintik-bintik hitam malah ianya juga menjadikan tona kulit anda tidak sekata. Sudah pasti bagi mereka yang ada masalah ini kan menjadi murung dan tidak berkeyakinan. Sukar sekali untuk berdepan dengan pasangan, keluarga serta teman-teman kerana tidak kira bagaimana anda cuba menutupnya, jeragat akan sentiasa ada dan ini sangat membebankan. 

Apa itu jeragat? Jeragat ialah tompok-tompok kecil yang memenuhi bahagian muka anda seperti dahi, pipi, hidung, dan kawasan sekitar mulut.

jeragat.jpg

Tompok jeragat selalunya berwarna lebih gelap dari warna kulit asal dan ini menyebabkan tona kulit anda kelihatan tidak sekata.

Bagi mereka yang berkulit cerah, kebiasaannya tompok jeragat akan berwarna coklat manakala mereka yang berkulit gelap pula akan mendapat tompok yang berwarna hitam. 

Kadangkala, saiz jeragat yang kecil ini akan kelama-lamaan membesar kemudiannya bercantum dengan jeragat yang lain dan akhirnya memenuhi setiap ruang di wajah anda. Ini menyebabkan wajah anda kelihatan tidak menarik dan gelap.


Ensutouch mampu merawat kulit jeragat dengan cara mempercepatkan proses rejuvenasi kulit (menggantikan sel-sel lama kulit dengan sel-sel baru dengan lebih cepat). Ketika proses penggantian sel-sel kulit yang secara amnya berlaku setiap 21-48 hari, sel-sel kulit mati dapat dinyahkan dengan lebih cepat dengan penggunaan Facial Cleanser Ensutouch. Proses rejuvenasi kulit pula berlaku dengan lebih efektif dengan penggunaan Active Skin Repair Serum dan Sleeping Mask Ensutouch pada waktu malam.

>> Untuk info lanjut tentang ENSUTOUCH, Klik sini:

www.wasap.my/+60183934606/NakEnsutouch

Sebelumnya

Bakul anda masih kosong.
Terus membeli-belah